Biskut Penyet

Sunday, November 30, 2014

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Assalamualaikum :)

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan| Produk Shaklee memang produk yang terkenal sekarang ni. Sebut sahaja jenama Shaklee, pasti ramai yang sudah pun mengetahui tentang produk ini. Terutama mereka yang pernah mencuba keberkesanan produk Shaklee ini.

Shaklee

Mengenai Shaklee

Shaklee adalah sebuah syarikat no. 1 di U.S. yang berlandaskan falsafah menawarkan produk semulajadi. Syarikat yang diasaskan oleh Dr Forrest C Shaklee ini telah pun membantu kehidupan manusia bertambah sihat lebih dari 50 tahun lamanya. 

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Semua orang pastinya mahukan tubuh badan yang sentiasa sihat dan ingin memiliki kulit yang cantik serta penjagaan berat badan yang ideal.

Vitamin Shaklee ini bagus untuk kesihatan. Vitamin Shaklee merupakan pilihan jenama terbaik di dalam produk kesihatan untuk masa kini. Buktinya Shaklee sudah pun berada selama lebih 50 tahun dalam pasaran dunia ini. Penggunaan produk Shaklee selamat digunakan untuk jangka masa yang panjang.

Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Tiga jaminan mengenai produk Shaklee – Sentiasa selamat, sentiasa berkesan, dan sentiasa mesra alam.
Shaklee
Produk vitamin Shaklee terdiri daripada beberapa set yang khusus kepada masalah kesihatan yang tertentu. Antara set-set vitamin yang ada di pasaran adalah seperti:

1. Set Kecantikan Kulit.
  • B-Complex, Vita-C dan Vita-E Complex.
2. Set Kesihatan Optimum.
  • B-complex, Chewable Vita-C Plus, dan Vita-Lea Iron Formula.
3. Set Anti Penuaan.
4. Set Sistem Pertahanan Badan.
5. Set Penjagaan Berat Badan.
6. Set Ibu Berpantang.
7. Dan sebagainya.

Shaklee
Set kecantikan kulit untuk Vitamin Shaklee

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),  BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

Anda Bila Lagi?

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA OnlineKongsiBersamaNoraDunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Entri ini ditulis sebagai penyertaan untuk Contest Bonus Akhir Tahun yang menawarkan hadiah wang tunai sejumlah RM2600. Tarikh tutup untuk penyertaan adalah pada 16 November 2014.

P/S: Kalau rasa entri ini berguna untuk dijadikan panduan, mohon jasa baik anda untuk tolong Like/Share/Google+ entri ini ya. Terima kasih.

Blogger Buat Duit Online

Assalamualaikum.

Blogger Buat Duit Online

Blogger buat duit online. Zaman sekarang ini memang ramai para blogger yang buat duit secara online untuk menjana pendapatan sampingan. Malah ramai juga yang sudah berjaya. Saya pun antara kategori blogger yang buat duit online ni.

Meskipun pada mula berblogging ini, saya hanya berblogging atas dasar suka menulis dan suka membaca blog rakan blogger yang lain. Tetapi apabila melihat kejayaan rakan blogger yang lain dalam menjana pendapatan sampingan secara online ni. Saya pun terdetik untuk mempelajarinya. Sambil menulis blog, dapat juga menjana pendapatan sampingan melaluinya.

Siapa sangka dengan hanya menjadi seorang blogger, kita mampu menjana pendapatan sampingan dengan hanya berblogging. Tiada istilah yang berblogging ni hanya membuang masa sahaja menulis dalam blog.

Namun, buat duit secara online ni tidaklah semudah yang disangkakan. Terlalu banyak program buat duit ditawarkan. Terpulang kepada kita untuk bijak memilih mana yang sesuai dengan kita.

Blogger Buat Duit Online


Banyak cara untuk blogger buat duit online ni. Terdapat banyak medium pengiklanan untuk buat duit online ni dalam arena berblogging baik dalam negara ataupun luar negara. Yang penting kita mahu belajar untuk memahami dan pratikkan apa yang kita belajar.

Jangan pernah berputus asa untuk berjaya menjana pendapatan secara online ni. Pasti boleh berjaya andai kita guna cara yang betul.

Antara cara Blogger Buat Duit Online:


1. Sertai Program Syarikat Pengiklanan Internet

Blogger boleh meletakkan banner pengiklanan daripada syarikat pengiklanan besar seperti Nuffnang, Komli, H12, Adsense, Geniee, SwitchAds, Advertlets dan banyak lagi di dalam blog. Setiap Syarikat Pengiklanan Internet ini mempunyai kelebihan masing-masing.

Buat Duit Online Dengan Nuffnang

Seperti blog saya ini, saya masih setia dan kekal dengan Nuffnang sejak tahun 2009 lagi. Tak pernah terfikir lagi nak bertukar ke Syarikat Pengiklanan yang lain. Meskipun, saya takdelah dapat menjana pendapatan ribuan ringgit sebulan melalui Nuffnang ini. Tetap setia dengan Nuffnang!

2. Sertai Program Pengiklanan 8Shared Dan ChurpChurp

Blogger jugak boleh buat duit online dengan menyertai program 8Shared dan ChurpChurp. Rasanya ramai jugak blogger yang aktif buat duit dengan dua platform ini. Kerana inilah antara cara mudah untuk menjana pendapatan secara online. Kita akan dibayar sebanyak RM0.20 bagi setiap klik yang kita perolehi melalui link perkongsian kita tersebut.

Buat Duit Online Dengan ChurpChurp

Malah, bukan sahaja boleh kongsi link tersebut di dalam blog sahaja. Boleh jugak kongsi link tersebut dalam media sosial yang lain seperti Facebook dan Twitter juga.

3. Menyertai Program Affiliate

Selain itu, blogger jugak boleh buat duit online dengan menyertai program Affiliate. Dengan menyertai program Affiliate ini, blogger mempunyai peluang untuk menjana pendapatan yang banyak kerana program Affiliate ini dibayar komisen melalui jualan yang kita perolehi daripada link affiliate kita. Dan kebanyakkan komisen dibayar sebanyak 40% sehingga 50% untuk setiap produk daripada harga produk tersebut.

Program Affiliate jugak merupakan satu program yang percuma iaitu kita tidak perlu mengeluarkan sebarang modal untuk menyertainya. Ia jugak umpama kita buat bisnes sendiri tanpa modal.

Dengan meletakkan banner iklan Affiliate dalam blog kita, kita boleh mempromosikan iklan tersebut. Malah, kita juga boleh menulis review tentang produk tersebut dalam blog kita. Apabila ada pembaca dan pengunjung blog yang tertarik akan produk tersebut dan membelinya, kita akan terima komisen sebanyak yang telah ditetapkan.

Antara program affiliate yang biasa disertai oleh para blogger ialah Ashadee, Klikjer, Agen Affiliate, Lazada Affiliate dan banyak lagi.

Saya baru je mulai menyertai beberapa program Affiliate ni iaitu, Ashadee dan Lazada Affiliate pada bulan lepas.

4. Buat Duit Melalui Penulisan Advertorial Dan Review Produk

Salah satu lagi cara untuk buat duit online ialah melalui penulisan Advertorial dan Review Produk. Blogger boleh hasilkan pendapatan yang lumayan dengan hanya menulis Advertorial. Malah, blogger boleh dibayar ratusan ringgit sehingga ribuan ringgit untuk satu post entri dalam blog.

Namun, bukan mudah untuk mendapat tugasan advertorial ini. Kita kenalah mempunyai trafik yang tinggi dan mempunyai kebolehan untuk menulis artikel yang terbaik supaya pelanggan yakin dengan kebolehan kita mempromosikan produk mereka.

5. Buat Duit Dengan Sewa Tapak Iklan

Rasanya ramai blogger yang menyediakan sewaan tapak iklan dalam blog. Ia merupakan salah satu cara untuk blogger menjana pendapatan secara online.

Blog perlulah mempunyai trafik yang tinggi dan mantain untuk menyediakan sewaan tapak iklan dalam blog. Barulah berlaku adil antara blogger dan penyewa tapak iklan tersebut. Namun, agak sukar untuk mendapatkannya.

6. Buat Duit Dengan Menjual E-book

Terdapat ramai Internet Marketer dan Blogger yang jual E-book hasil tulisan masing-masing tentang pelbagai niche dan informasi. Contohnya seperti Blogger Encik Titan. Saya amat kagum dengan pencapaian beliau.

Itulah antara cara blogger buat duit online. Sebenarnya, mudah untuk para blogger di Malaysia untuk buat duit online kerana mempunyai banyak peluang. Jangan sia-siakan peluang yang ada. Sedikit atau banyak bergantung pada usaha masing-masing dan pastinya rezeki itu daripada Allah S.W.T. Kalau kita berusaha gigih untuk berjaya dalam buat duit secara online ini, pasti akan berjaya. 

Langkah pertama untuk blogger buat duit secara online ialah dengan berani untuk mencuba. Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru, kerana mungkin ada rezeki di situ.

Bagaimana Untuk Berjaya Buat Duit Online?


Salah satu teknik untuk buat duit secara online ialah dengan mempelajari sedikit sebanyak tentang ilmu SEO. Untuk lebih berjaya dalam buat duit secara online ni, blog kita kenalah mempunyai kekuatan SEO.

Selain itu kemahiran untuk menghasilkan artikel terbaik dan berkualiti juga adalah sangat penting untuk menjana pendapatan secara online ini. Kerana artikel ini yang akan dibaca oleh para pengunjung di internet.

Di samping itu, kita kenalah banyak berdoa agar boleh berjaya dalam setiap apa yang kita ingin capai dalam hidup ini. Contohnya seperti buat duit online ni.

Saya suka membaca entri berkaitan dengan blogger buat duit online ni kat blog rakan-rakan blogger yang lain juga di samping untuk mempelajari sedikit sebanyak ilmu daripada blogger hebat di luar sana.

Antara blogger yang saya kagumi dalam kejayaan buat duit secara online ni ialah Blogger Hasrul HassanEncik TitanRedmummy dan ramai lagi. Kagum dengan pencapaian hebat mereka.

"Artikel ini ditulis adalah sebagai memenuhi syarat kontest Cabaran iPhone 5s untuk Cabaran Terakhir. Ia merupakan kontest dianjurkan oleh Denaihati.com. Semoga artikel ini diterima sebagai satu artikel yang berkualiti. Harap ada rezeki dalam Cabaran Terakhir iPhone 5s ni."

Terima kasih kepada Penganjur dan Para Penaja atas penganjuran kontest Cabaran iPhone 5s yang hebat ini, semoga Allah SWT murahkan rezeki kalian.

Saturday, November 22, 2014

Khasiat Kandungan Harum Malam.

Assalamualaikum.

Harum Malam. | Kita sebagai seorang wanita ni kenalah menekankan penjagaan diri dari usia muda ini. Supaya apabila umur kita dah semakin meningkat nanti, kita masih sihat dan bertenaga. Saya pasti ramai sudah mengenali produk minuman kesihatan wanita iaitu Harum Malam. Produk ini merupakan salah satu keluaran terbaik Legacy Secret Trading. Produk ini telah mencetuskan fenomena apabila menjadi salah satu produk terhangat di pasaran. Harum Malam diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan.

Harum Malam

Apa itu Harum Malam?
Harum Malam ini sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplemen yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal² vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain² lagi.

Kandungan:
  • Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica, Strawberry, Senna.
  • 100% ramuan asli
Khasiat Harum Malam

1) Bunga Mawar
Ekstrak bunga Mawar sememangnya berkesan untuk merawat kulit. Ia berupaya mengecilkan pori-pori dan mengawal kulit yang berminyak. Hasilnya kulit tampak lebih berseri, halus dan segar. Di samping itu juga, bunga mawar mampu mengatasi masalah kitaran haid yg tidak teratur di samping meredakan senggugut yang sering dialami oleh kaum wanita ketika haid.

2) Sirih (Piper Betle)
Dikenali dengan nama saintifiknya Piper Betle banyak ditanam di sekitar Asia Selatan dan Asia Tenggara Serta mengandungi pelbagai khasiat untuk tubuh badan manusia terutamanya wanita. Daun sirih mampu mengatasi masalah keputihan dan bau yang tidak enak pada bahagian intim wanita. Herba ini bersifat antiseptik dan mampu menentang jangkitan mikroorganisma di samping merawat masalah jerawat dan kegatalan.

3) Buah Tin
Juga dikenali sebagai Buah Ara. Kaya dengan serat, kalsium, omega 3, omega 6 dan kalium yg berupaya menstabilkan tekanan darah, mencegah serangan jantung koroner, meningkatkan daya ketahanan tubuh, mengurangkan kolesterol di samping menyihatkan lagi kulit.

4) Kismis
Merupakan buah anggur yang telah dikeringkan dan telah terbukti khasiatnya untuk kesihatan fizikal dan mental pemakannya. Mengandungi kalsium, zat besi, kalium, vitamin C dan B6 serta folat yg berfungsi memelihara sistem saraf, membina tulang dan gigi yang sihat, mengekalkan tekanan darah, membantu pembentukan kolagen dan penyerapan zat besi ke dalam badan,membantu penukaran karbohidrat kepada tenaga serta membentuk sel-sel darah merah dan penting dlm peredaran darah ke seluruh tubuh. Kismis juga membekalkan tenaga yang seimbang selain meningkatkan daya tumpuan serta ingatan.

5) Madu
Merupakan manisan yang dihasilkan oleh lebah menggunakan nectar bunga, madu merupakan sumber tenaga, stamina dan pemulih tenaga untuk badan kita selain berfungsi sebagai glukosa untuk menggantikan karbohidrat. Ia juga mampu membasmi bakteria,merawat dan memulihkan luka. Selain itu,madu yg bersifat antioksida dan antibakteria ini turut berperanan melembutkan kulit dan menghasilkan tona wajah yang sekata selain mengurangkan jerawat, menyembuhkan luka dengan memudarkan parut dan menyihatkan tubuh badan.

6) Beri Goji
Ramuan ini kaya dengan nutrient yang mampu menukar makanan kepada tenaga dan bukannya lemak. Seperti contoh,B1 (Thiamin) yang terkandung dalam beri Goji penting untuk menukar karbohidrat kepada tenaga.Kalsium pula menurunkan kadar lemak dalam tubuh. Manakala asid Amino L-Glutamine dalam beri Goji dapat meningkatkan pembuatan tisu otot tanpa lemak. Beri Goji juga mengandungi bahan mineral seperti zat besi, magnesium, fosforus, kalium, selenium, natrium dan zink yang penting untuk metabolism tubuh.

7) Limau Purut
Di samping berupaya membasmi bau badan, limau purut kaya dengan asid sitrik yg bersifat antioksida dan membantu mengekalkan kelembapan kulit serta meneutralkan radikal bebas akibat pencemaran bahan kimia yang merbahaya kepada tubuh badan. Limau purut juga mampu merawat luka, lebam dan kesan gigitan serangga, di samping melancarkan peredaran darah sekaligus memelihara kesihatan organ dalaman.

8) Strawberi
Strawberi yang kaya dengan khasiat Vitamin C ini berupaya memperlahankan penuaan kulit di samping meningkatkan pengingkatan metabolism sekaligus membantu pembakaran lemak. Ia juga sarat dengan serat yang membantu melancarkan sistem penghadaman. Selain magnesium dan potassium yang mampu mengurangkan kekejangan dan keletihan otot,membantu merendahkan tekanan darah, serta memelihara kesihatan jantung.

9) Pueraria Mirifica
Sering didapati di kawasan Tanah tinggi di Utara Thailand,Pueraria Mirifica berperanan sebagai anti penuaan dan mengurangkan garis-garis halus pada wajah sejak berabad lamanya. Ia juga berupaya untuk menganjal dan membesarkan payudara di samping membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi penghidap kanser payudara. Phytoestrogen yang terkandung dalam Pueraria Mirifica memberikan kesan positif dalam merawat masalh osteoporosis,jerawat, kulit kasar dan kering serta symptom-symptom menopause. Ia turut melangsingkan tubuh badan dan merawat keputihan, menambah tenaga, mencantikkan rambut selain merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim wanita.

10) Akar Serapat
Akar serapat berupaya memperbaiki dan menegangkan tisu faraj selain membantu menghalus serta mencantikkan kulit. Akar serapat juga membantu mengukuhkan otot dan sendi, di samping mengatasi kekejangan otot rahim dan kelesuan ketika haid. Herba ini mampu melancarkan peredaran darah untuk meningkatkan kadar oksigen sekaligus meningkatkan fungsi organ dan tahap kesihatan wanita.

11) Delima
Buah delima mengandungi kalium yang berperanan memelihara kesihatan jantung, serta dan zat tannin yang berfungsi melancarkan sistem pencernaan, membasmi bakteria, dan turut berfungsi sebagai agen anti-oksida dan antidotum yang merawat keracunan.

12) Manjakani
Manjakani yang bersifat astringen, berperanan penting untuk membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada bahagian intim wanita.

13) Pueraria Lobata (kudzu)
Kudzu sering digunakan dalam perubatan tradisional di China dan Jepun sejak beribu-ribu tahun untuk mengatasi pelbagai jenis masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi.migrain serta menentang jangkitan bakteria dan meredakan sakit pada bahagian bahu dan leher. Herba ini juga mengandungi flavonoid yang bertindak melancarkan peredaran darah dalam tubuh sekaligus menggalakkan fungsi organ.

14) Daun Senna (Cassia Angustifolia)
Daun Senna yang turut dipanggil daun jati cina ini banyak terdapat di Negara India dan China. Selain sering menjadi tanaman hiasan, daun Senna juga berperanan membantu melancarkan sistem pencernaan, mengatasi sembelit, dan masalah kulit serta menggalakkan pertumbuhan semula sel tubuh.

Harum Malam

Kelebihan dan khasiat minuman kesihatan Harum Malam:
  •  Membantu menyegar dan menyihatkan badan.
  •  Mencantikkan dan menaikkan seri wajah.
  •  Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
  •  Melegakan panas badan.
  •  Menegangkan payudara.
  •  Memulihkan rasa rapat.
  •  Mengencang otot kewanitaan.
  •  Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
  •  Menambah keharmonian suami isteri.
  •  Menyihatkan rahim.
  •  Mencantikkan payudara agar sihat dan montok.
  •  Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
  •  Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
  •  Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
  •  Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
  •  Mengurangkan tekanan dan tension
  •  Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan
Apa yang menariknya tentang harum Malam ini ialah ia bukan hanya untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara. Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang mengandung tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran untuk bersalin nanti.

Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:
  •  Wanita Berkahwin
  •  Anak Dara
  •  Wanita Berpantang
  •  Sesuai untuk yang menyusukan anak
  •  Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas
Cara pengambilan:
Anda boleh mengambilnya sebanyak 2 kali sehari. 1 sudu sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur malam. Ia boleh diminum terus. Dan pastikan anda guna sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu, dikhuatiri kalau guna sudu besi akan hilang khasiatnya. Boleh simpan dalam peti sejuk. Produk Harum Malam ini Halal dan lebih 7 tahun dalam pasaran.

Pantang Larang Harum Malam:
  • Elakkan minuman berais
  • Ibu mengandung tidak dibenarkan
  • Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja ( Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan )
  • Untuk kesan yang maksimum, amalkan setiap hari.
Testimoni Pengguna Harum Malam:
Ramai yang sudah mencuba produk Harum Malam ini, antara review dari para blogger, contohnya sini dan sini. Antara testimoni lain berkenaan Harum Malam;

Harum Malam

Harum Malam

Harum Malam telah di sahkan HALAL oleh Jakim dan kini mula mendapat sambutan yang mengalakkan dan semakin ramai pengguna telah mencuba produk ini. Banyak testimoni dan respon positif yang menunjukkan produk Harum Malam ini memang ternyata berkesan. Dapatkan segera ye!

Cara Mengenal Pasti Harum Malam Original Atau Tiruan
Harum Malam

Bagi mengelakkan anda semua terbeli Harum Malam tiruan, boleh rujuk gambar atas ini. Jadi, apa tunggu lagi, dapatkan segera produk "Harum Malam" di Legacy Secret. Selamat mencuba buat semua!

Harga Harum Malam: 
RM 33 Semenanjung Malaysia
RM39 Sabah & Sarawak
Isipadu : 250 ml
Berat : 580 gram

Untuk maklumat lebih lanjut, layari: 

Borang Permohonan BR1M 2015 Secara Online

Assalamualaikum.


Borang Permohonan BR1M 2015 Secara Online

Borang Permohonan BR1M 2015 Secara Online. | Permohonan Online BRIM 4.0 tahun 2015 akan dibuka mulai 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 ini. Penerima BR1M sedia ada tidak perlu mendaftar lagi, tetapi perlu mengemas kini maklumat peribadi termasuk alamat, maklumat anggota keluarga dan akaun bank. Bagi pemohon baru, pengguna boleh mendaftar secara dalam talian (Online) atau secara manual dengan mengisi borang permohonan BR1M 2015 secara percuma.

Bagi yang ingin memohon dan layak menerima wang bantuan rakyat, anda perlu mengisi borang permohonan BR1M 2015 Bantuan Rakyat 1Malaysia 4.0 menerusi online. Berikut adalah maklumat penting mengenai cara memohon dan mendaftar BR1M 4.0 tahun 2015.

Borang Permohonan BR1M 4.0 Tahun 2015 Online
http://www.hasil.gov.my/
https://ebr1m.hasil.gov.my/
http://www.treasury.gov.my/

Syarat Kelayakan BR1M 4.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2015
  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 21 Tahun Keatas
  • Isi Rumah Berpendapatan Bulanan RM3,000 dan Kebawah
  • Isi Rumah Berpendapatan Bulanan RM3,000- RM4,000
  • Individu Bujang 21 tahun keatas yang Bekerja dan Berpendapatan Bulanan RM2,000 dan kebawah
  • Kadar Bayaran BRIM 4.0 Bantuan Rakyat 1Malaysia 2015
Pendapatan Isi Rumah dibawah RM3,000: RM950
RM950: Bayaran ansuran sebanyak tiga kali setahun iaitu RM300 akan dibayar pada Januari dan Mei, manakala bakinya sebanyak RM350 dibayar mulai September 2015.
Pendapatan Isi rumah bulanan antara RM3,000 hingga RM4,000: RM750


RM750: Ansuran RM200 akan dibayar pada Januari dan Mei, manakala bakinya sebanyak RM350 juga akan dibayar mulai September.
Individu Bujang 21 tahun keatas dan berpendapatan tidak melebihi RM2,000 sebulan: RM350


RM350: Kadar BR1M dinaikkan daripada RM300 kepada RM350. Bantuan akan dibayar sekali gus pada bulan Januari 2015.

Borang Permohonan BR1M 2015 Secara Online