Biskut Penyet

Sunday, November 30, 2014

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Assalamualaikum :)

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan| Produk Shaklee memang produk yang terkenal sekarang ni. Sebut sahaja jenama Shaklee, pasti ramai yang sudah pun mengetahui tentang produk ini. Terutama mereka yang pernah mencuba keberkesanan produk Shaklee ini.

Shaklee

Mengenai Shaklee

Shaklee adalah sebuah syarikat no. 1 di U.S. yang berlandaskan falsafah menawarkan produk semulajadi. Syarikat yang diasaskan oleh Dr Forrest C Shaklee ini telah pun membantu kehidupan manusia bertambah sihat lebih dari 50 tahun lamanya. 

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Semua orang pastinya mahukan tubuh badan yang sentiasa sihat dan ingin memiliki kulit yang cantik serta penjagaan berat badan yang ideal.

Vitamin Shaklee ini bagus untuk kesihatan. Vitamin Shaklee merupakan pilihan jenama terbaik di dalam produk kesihatan untuk masa kini. Buktinya Shaklee sudah pun berada selama lebih 50 tahun dalam pasaran dunia ini. Penggunaan produk Shaklee selamat digunakan untuk jangka masa yang panjang.

Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Tiga jaminan mengenai produk Shaklee – Sentiasa selamat, sentiasa berkesan, dan sentiasa mesra alam.
Shaklee
Produk vitamin Shaklee terdiri daripada beberapa set yang khusus kepada masalah kesihatan yang tertentu. Antara set-set vitamin yang ada di pasaran adalah seperti:

1. Set Kecantikan Kulit.
  • B-Complex, Vita-C dan Vita-E Complex.
2. Set Kesihatan Optimum.
  • B-complex, Chewable Vita-C Plus, dan Vita-Lea Iron Formula.
3. Set Anti Penuaan.
4. Set Sistem Pertahanan Badan.
5. Set Penjagaan Berat Badan.
6. Set Ibu Berpantang.
7. Dan sebagainya.

Shaklee
Set kecantikan kulit untuk Vitamin Shaklee

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),  BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

Anda Bila Lagi?

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Blog Jawatan Kosong Kerja Kerajaan, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA OnlineKongsiBersamaNoraDunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Entri ini ditulis sebagai penyertaan untuk Contest Bonus Akhir Tahun yang menawarkan hadiah wang tunai sejumlah RM2600. Tarikh tutup untuk penyertaan adalah pada 16 November 2014.

P/S: Kalau rasa entri ini berguna untuk dijadikan panduan, mohon jasa baik anda untuk tolong Like/Share/Google+ entri ini ya. Terima kasih.

Blogger Buat Duit Online

Assalamualaikum.

Blogger Buat Duit Online

Blogger buat duit online. Zaman sekarang ini memang ramai para blogger yang buat duit secara online untuk menjana pendapatan sampingan. Malah ramai juga yang sudah berjaya. Saya pun antara kategori blogger yang buat duit online ni.

Meskipun pada mula berblogging ini, saya hanya berblogging atas dasar suka menulis dan suka membaca blog rakan blogger yang lain. Tetapi apabila melihat kejayaan rakan blogger yang lain dalam menjana pendapatan sampingan secara online ni. Saya pun terdetik untuk mempelajarinya. Sambil menulis blog, dapat juga menjana pendapatan sampingan melaluinya.

Siapa sangka dengan hanya menjadi seorang blogger, kita mampu menjana pendapatan sampingan dengan hanya berblogging. Tiada istilah yang berblogging ni hanya membuang masa sahaja menulis dalam blog.

Namun, buat duit secara online ni tidaklah semudah yang disangkakan. Terlalu banyak program buat duit ditawarkan. Terpulang kepada kita untuk bijak memilih mana yang sesuai dengan kita.

Blogger Buat Duit Online


Banyak cara untuk blogger buat duit online ni. Terdapat banyak medium pengiklanan untuk buat duit online ni dalam arena berblogging baik dalam negara ataupun luar negara. Yang penting kita mahu belajar untuk memahami dan pratikkan apa yang kita belajar.

Jangan pernah berputus asa untuk berjaya menjana pendapatan secara online ni. Pasti boleh berjaya andai kita guna cara yang betul.

Antara cara Blogger Buat Duit Online:


1. Sertai Program Syarikat Pengiklanan Internet

Blogger boleh meletakkan banner pengiklanan daripada syarikat pengiklanan besar seperti Nuffnang, Komli, H12, Adsense, Geniee, SwitchAds, Advertlets dan banyak lagi di dalam blog. Setiap Syarikat Pengiklanan Internet ini mempunyai kelebihan masing-masing.

Buat Duit Online Dengan Nuffnang

Seperti blog saya ini, saya masih setia dan kekal dengan Nuffnang sejak tahun 2009 lagi. Tak pernah terfikir lagi nak bertukar ke Syarikat Pengiklanan yang lain. Meskipun, saya takdelah dapat menjana pendapatan ribuan ringgit sebulan melalui Nuffnang ini. Tetap setia dengan Nuffnang!

2. Sertai Program Pengiklanan 8Shared Dan ChurpChurp

Blogger jugak boleh buat duit online dengan menyertai program 8Shared dan ChurpChurp. Rasanya ramai jugak blogger yang aktif buat duit dengan dua platform ini. Kerana inilah antara cara mudah untuk menjana pendapatan secara online. Kita akan dibayar sebanyak RM0.20 bagi setiap klik yang kita perolehi melalui link perkongsian kita tersebut.

Buat Duit Online Dengan ChurpChurp

Malah, bukan sahaja boleh kongsi link tersebut di dalam blog sahaja. Boleh jugak kongsi link tersebut dalam media sosial yang lain seperti Facebook dan Twitter juga.

3. Menyertai Program Affiliate

Selain itu, blogger jugak boleh buat duit online dengan menyertai program Affiliate. Dengan menyertai program Affiliate ini, blogger mempunyai peluang untuk menjana pendapatan yang banyak kerana program Affiliate ini dibayar komisen melalui jualan yang kita perolehi daripada link affiliate kita. Dan kebanyakkan komisen dibayar sebanyak 40% sehingga 50% untuk setiap produk daripada harga produk tersebut.

Program Affiliate jugak merupakan satu program yang percuma iaitu kita tidak perlu mengeluarkan sebarang modal untuk menyertainya. Ia jugak umpama kita buat bisnes sendiri tanpa modal.

Dengan meletakkan banner iklan Affiliate dalam blog kita, kita boleh mempromosikan iklan tersebut. Malah, kita juga boleh menulis review tentang produk tersebut dalam blog kita. Apabila ada pembaca dan pengunjung blog yang tertarik akan produk tersebut dan membelinya, kita akan terima komisen sebanyak yang telah ditetapkan.

Antara program affiliate yang biasa disertai oleh para blogger ialah Ashadee, Klikjer, Agen Affiliate, Lazada Affiliate dan banyak lagi.

Saya baru je mulai menyertai beberapa program Affiliate ni iaitu, Ashadee dan Lazada Affiliate pada bulan lepas.

4. Buat Duit Melalui Penulisan Advertorial Dan Review Produk

Salah satu lagi cara untuk buat duit online ialah melalui penulisan Advertorial dan Review Produk. Blogger boleh hasilkan pendapatan yang lumayan dengan hanya menulis Advertorial. Malah, blogger boleh dibayar ratusan ringgit sehingga ribuan ringgit untuk satu post entri dalam blog.

Namun, bukan mudah untuk mendapat tugasan advertorial ini. Kita kenalah mempunyai trafik yang tinggi dan mempunyai kebolehan untuk menulis artikel yang terbaik supaya pelanggan yakin dengan kebolehan kita mempromosikan produk mereka.

5. Buat Duit Dengan Sewa Tapak Iklan

Rasanya ramai blogger yang menyediakan sewaan tapak iklan dalam blog. Ia merupakan salah satu cara untuk blogger menjana pendapatan secara online.

Blog perlulah mempunyai trafik yang tinggi dan mantain untuk menyediakan sewaan tapak iklan dalam blog. Barulah berlaku adil antara blogger dan penyewa tapak iklan tersebut. Namun, agak sukar untuk mendapatkannya.

6. Buat Duit Dengan Menjual E-book

Terdapat ramai Internet Marketer dan Blogger yang jual E-book hasil tulisan masing-masing tentang pelbagai niche dan informasi. Contohnya seperti Blogger Encik Titan. Saya amat kagum dengan pencapaian beliau.

Itulah antara cara blogger buat duit online. Sebenarnya, mudah untuk para blogger di Malaysia untuk buat duit online kerana mempunyai banyak peluang. Jangan sia-siakan peluang yang ada. Sedikit atau banyak bergantung pada usaha masing-masing dan pastinya rezeki itu daripada Allah S.W.T. Kalau kita berusaha gigih untuk berjaya dalam buat duit secara online ini, pasti akan berjaya. 

Langkah pertama untuk blogger buat duit secara online ialah dengan berani untuk mencuba. Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru, kerana mungkin ada rezeki di situ.

Bagaimana Untuk Berjaya Buat Duit Online?


Salah satu teknik untuk buat duit secara online ialah dengan mempelajari sedikit sebanyak tentang ilmu SEO. Untuk lebih berjaya dalam buat duit secara online ni, blog kita kenalah mempunyai kekuatan SEO.

Selain itu kemahiran untuk menghasilkan artikel terbaik dan berkualiti juga adalah sangat penting untuk menjana pendapatan secara online ini. Kerana artikel ini yang akan dibaca oleh para pengunjung di internet.

Di samping itu, kita kenalah banyak berdoa agar boleh berjaya dalam setiap apa yang kita ingin capai dalam hidup ini. Contohnya seperti buat duit online ni.

Saya suka membaca entri berkaitan dengan blogger buat duit online ni kat blog rakan-rakan blogger yang lain juga di samping untuk mempelajari sedikit sebanyak ilmu daripada blogger hebat di luar sana.

Antara blogger yang saya kagumi dalam kejayaan buat duit secara online ni ialah Blogger Hasrul HassanEncik TitanRedmummy dan ramai lagi. Kagum dengan pencapaian hebat mereka.

"Artikel ini ditulis adalah sebagai memenuhi syarat kontest Cabaran iPhone 5s untuk Cabaran Terakhir. Ia merupakan kontest dianjurkan oleh Denaihati.com. Semoga artikel ini diterima sebagai satu artikel yang berkualiti. Harap ada rezeki dalam Cabaran Terakhir iPhone 5s ni."

Terima kasih kepada Penganjur dan Para Penaja atas penganjuran kontest Cabaran iPhone 5s yang hebat ini, semoga Allah SWT murahkan rezeki kalian.

Thursday, November 27, 2014

Kontest Teka Gambar VMY2014.

Assalamualaikum.


Kontest Teka Gambar VMY2014
Sertai Kontest Teka Gambar VMY2014 Anjuran HASRULHASSAN.COM.
Klik SINI: Kontest Teka Gambar VMY2014

Rahsia Emas

Assalamualaikum.

Rahsia Emas. | Rata-rata ramai rakyat Malaysia semakin sedar akan kepentingan membuat pelaburan terutamanya pelaburan emas ini.

Pelaburan emas ini sememangnya merupakan pelaburan yang bukan sahaja amat menguntungkan malah boleh menjana kekayaan dan kemewahan.

Rahsia Emas

Makin lama nilai emas makin meningkat dan dalam beberapa tahun mendatang nilainya bakal meningkat berganda-ganda lagi. Maka dengan itu, kita kenalah melabur di dalam emas. Tetapi janganlah sampai tertipu ye. 

Rahsia Emas

Jadi untuk menjadi seorang pelabur yang berjaya, kita perlulah menyediakan dahulu diri kita dengan ilmu pelaburan yang betul. Dalam pelaburan emas ini kita perlu tahu:
  • Bagaimana untuk bermain dengan permainannya. Jika tidak tahu ianya amat-amat berisiko tinggi.
  • Bagaimana caranya untuk membeli dan menjual emas dengan keuntungan yang tinggi. Kalau tidak rugi jadinya.
  • Apakah bahasa-bahasa pelaburan yang perlu digunakan. Ingat, jangan sampai kena tipu kerana tidak faham bahasa mereka.
  • Dan banyak lagi ilmu pelaburan emas yang perlu di kuasai.
Dapatkan Segera Ilmu Pelaburan Emas Ini 
Anda akan dapat banyak ilmu tentang pelaburan emas. Antaranya mengapa emas, risiko dalam pelaburan emas, 3 jenis emas, langkah-langkah untuk membeli emas, langkah-langkah untuk menjual emas, patutkah anda meminjam wang untuk melabur dalam emas dan tempat.