Tuesday, March 24, 2015

Hadiah Dari Blogger Suria Amanda

Assalamualaikum.

Lama sangat dah tak update blog ini. Hanya mampu join Giveaway je sejak beberapa bulan ini. Sibuk memanjang. T_T

Hadiah Dari Blogger Suria Amanda

Hadiah dari blogger SA. Rasanya dah lama dapat hadiah ni, cuma baru sempat untuk update dalam blog ini. Sebagai kenangan. ;D

Hadiah Dari Blogger Suria Amanda


Terima kasih buat blogger kak Suria Amanda untuk hadiah ini. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki selalu ye. Amin! ^_^

Sunday, March 22, 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih .

Assalamualaikum.
As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



Friday, March 20, 2015

Isteri Separuh Masa

Assalamualaikum.

Isteri Separuh Masa

Drama terbaru lakonan Emma Maembong dan Aiman Hakim iaitu Isteri Separuh Masa adaptasikan daripada novel terkenal karya Suri Ryana. 

Antara barisan pelakon ialah Emma Maembong, Aiman Hakim, Ziha, Ayda Jebat, Sharifah Shahora, Erwin Dawson, Mahmud Ali Bashah dan ramai lagi. 

Mesti best! Sebab lakonan Emma dan Aiman. Dah tengok dah episod 1 haritu. Hehe. Harapnya best macam novelnya. 

SINOPSIS NOVEL ISTERI SEPARUH MASA 

Demi cinta yang dianugerahkan Allah, Medina Izwani rela menjadi isteri kepada lelaki itu, walaupun hanya isteri separuh masa. Walaupun hanya dilayan sebagai isteri di hadapan ahli keluarganya sahaja. Tetapi, sampai bila dia dapat bertahan dengan sikap Nazrin Shah yang langsung tidak menghargainya? Adakah dia akan berpaling dan menyahut salam perkenalan daripada Zafril?

Bagi Nazrin Shah, Medina Izwanilah punca mama dan papanya tidak menerima kekasihnya, Zita sebagai menantu. Dia seterusnya mengisytiharkan ‘perang’ dengan adik angkatnya itu. Mereka ibarat Israel dan Palestin, tidak pernah berdamai walaupun bertahun sudah berlalu. Hubungan mereka menjadi semakin rumit apabila nenek berkeras ingin menjodohkan mereka berdua sebelum Nazrin Shah menyambung pelajarannya di luar negara.

Dapatkah anjing dan kucing hidup bersama? Bagaimana pula dengan pelajaran? Dapatkah Medina Izwani membahagikan tugas sebagai seorang pelajar dan seorang isteri dengan sebaiknya? Impiannya untuk menyambung pelajaran bersama Megat Shazril ke Ireland terpaksa dilupakan demi menyempurnakan hasrat nenek.

Sepanjang berada di luar negara, Nazrin Shah tidak pernah mengambil tahu mengenai Medina Izwani. Rasa benci terhadap gadis itu tidak juga surut-surut. Dia hanya berpura-pura melayan Medina Izwani dengan baik di hadapan keluarganya sahaja. Berlainan pula halnya dengan Medina Izwani. Sudah puas dia menghambat rasa cinta buat suaminya itu, tetapi masih juga gagal.

Bertahun berlalu dan kini Medina Izwani bergelar seorang mahasiswi. Hidupnya menjadi huru-hara apabila Nazrin Shah mengambil alih kelas tutorial untuk salah satu subjek yang diambilnya. Hati pula semakin tidak menentu apabila terpaksa tinggal sebumbung dengan lelaki itu gara-gara nenek yang ingin menetap bersama mereka. Apakah penghujungnya kisah mereka nanti? Sumber

P/s: Tak sabar nak tengok episod seterusnya. ^_^

Friday, March 06, 2015

GiveAway Safi Balqis White Trilogy by Ayue Idris

Assalamualaikum.

Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : Sally Yatiey
instagram id :  sallyyatiey


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!!